Sofie Lemaire presenteert elke vrijdag De Kruitfabriek

Sofie Lemaire neemt voortaan elke vrijdag de presentatie van de actuashow De Kruitfabriek op VIER voor haar rekening. De andere weekdagen blijft Tom Lenaerts de vaste gastheer.

VIER-presentatrice Sofie Lemaire gaat voortaan elke vrijdag de actuashow De Kruitfabriek in goede banen leiden. Net als Tom Lenaerts zal ze bijgestaan worden door Christophe Deborsu, Gilles De Coster en Lieven Scheire. Van maandag tot en met donderdag blijft Lenaerts de vaste gastheer.

‘Tom en ik hadden al tijdens de zomer afgesproken dat we onze krachten zouden verdelen. Nu De Kruitfabriek goed en wel vertrokken is, maken we dat concreet’, zegt de VIER-presentatrice.

Voor de kijkers verandert er niet veel. Met Sofie Lemaire aan het hoofd van de interviewtafel blijft De Kruitfabriek dezelfde koers varen: een terugblik op de actualiteit van de dag aangevuld met gesprekken over onderwerpen als film, muziek of wetenschap.

Hoewel, ‘die laatste aflevering van de week voelde iets aan anders dan de andere afleveringen. Je weet dat de kijker al aan zijn weekend is begonnen, en dat zorgt onbewust voor een iets andere benadering’, aldus Lemaire.

De andere weekdagen blijf ze meedraaien als ‘one of the boys’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content