‘So You Think You Can Dance’ start met ‘New York Edition’

‘So You Think You Can Dance’, het populaire dansprogramma op Vtm, gaat vanaf woensdag opnieuw op zoek naar de beste danser der Lage Landen.

So You Think You Can Dance The New York Edition

Vanaf 5 september 2012 elke woensdag om 20.30 bij VTM

Vanaf 21 oktober 2012 liveshows elke zondag bij VTM

‘So You Think You Can Dance’, het populaire dansprogramma op Vtm, gaat opnieuw op zoek naar de beste danser der Lage Landen. Vorige jaar koos het publiek en de jury voor een Vlaamse prima ballerina. In het vijfde seizoen, dat woensdag 5 september van start gaat, doet een nieuwe generatie dansers een gooi naar de onderscheiding.

New York wordt dit jaar de locatie waar het jonge dansgeweld zal strijden voor een plaats in de liveshows. Een optreden op Broadway wordt de ultieme uitdaging.

In tegenstelling tot vorige seizoenen is er geen herkansing in de groepschoreografie aan het eind van de dag voorzien. Juryleden Dan Karaty, Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina en nieuweling Ish Aït Hamou kiezen dus onmiddellijk wie wél of niet door mag naar het eerste bootcamp. Daarnaast wordt elke auditiedag één danser rechtstreeks naar the Big Apple gestuurd. Het Amerikaanse avontuur eindigt met een nieuwe top 18 die de liveshows zullen induiken.

In die liveshows zullen zowel bekende als nieuwe choreografen de dansers laten aantreden in verschillende stijlen, zoals hiphop, jazz en moderne dans. De jury zorgt voor de commentaren, het publiek zal uiteindelijk beslissen wie de winnaar wordt.

Het programma wordt opnieuw gepresenteerd door An Lemmens en Dennis Weening. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content