Seizoensfinale Game of Thrones doorbreekt mythe aflevering 9

© .
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De afgelopen seizoenen stond aflevering 9 van Game of Thrones steeds garant voor een bloedige gebeurtenis. Ook dit seizoen was de negende aflevering niet voor gevoelige kijkers. Maar wie dacht dat het niet erger kon, zal na de seizoensfinale rijp zijn voor therapie. Die herleidt aflevering 9 tot een familievriendelijk tv-moment. SPOILER ALERT!

Stannis Baratheon maakt kennis met Oathkeeper van Briënne. Zijn vrouw Selyse Floryn pleegt zelfmoord. Arya Stark neemt op lugubere wijze wraak op Meryn Trant. En als klap op de vuurpijl laat Jon Snow het leven. Wie dacht dat zijn favoriete personage een lang leven was beschoren als die de negende aflevering van Game of Thrones overleeft, heeft na deze seizoensfinale een pijnlijk lesje geleerd. De bloedige finale herleidt aflevering 9 tot een familievriendelijk tv-moment, op de dood van Shireen na.

Zelfmoord vrouw van Stannis

Selyse Floryn, de vrouw van Stannis Baratheon legde als eerste het loodje. Zij stapte uit het leven nadat haar man dochterlief aan R’hollor offerde. Zijn rechterhand Melisandra beloofde namelijk een feilloze overwinning als de vuurgod koninklijk bloed had verorberd. Maar wat toen gebeurde sloeg zelfs de priesteres met verbazing.

Niet alleen liet Stannis zijn vrouw het leven, maar de helft van zijn manschappen kozen het hazenpad voor de strijd met Bolton was begonnen. Verblind door het geloof zette Baratheon zijn veroveringstocht richting Winterfell verder, waarbij zijn kompanen het gelag betaalden.

Seizoensfinale Game of Thrones doorbreekt mythe aflevering 9

Na een slachtpartij door Ramsay Boulton en zijn leger stond Stannis oog in oog met Briënne van Tarth, de voormalige rechterhand van zijn jongere broer Renling. Een ontmoeting die meteen het einde inluidde van zijn aanspraak op de ijzeren troon. Of heeft Briënne Stannis zijn leven gespaard? De beslissende scène liep op zijn einde voor Stannis zijn laatste zucht kon slaken.

Nog meer wraak

Niet alleen Briënne was uit op wraak. Ook Arya Stark maakte werk van een persoonlijke vendetta. Zij liet haar wraakgevoelens de vrije loop toen zij Meryn Trant, de eerste naam op haar doodslijst met een mes bewerkte. Een moordpartij die zij met haar zicht bekocht. Na een pijnlijke confrontatie met haar eigen lijk in de House of Black and White, werd Arya namelijk blind. Een sinistere straf, of een waardevolle les? Mysterie blijft troef in de House of Black and White.

Terwijl de ene inwoner van Westeros na de andere het loodje legt, is Cersei Lannister er in geslaagd haar vrijheid terug te winnen. Na een bekentenis aan de High Sparrow over seksuele relaties met een familielid mocht de koningin terugkeren naar de Red Keep. Al hing daar een stevig prijskaartje aan vast.

Seizoensfinale Game of Thrones doorbreekt mythe aflevering 9

De leider van de Faith Militant verplichtte de koningin om in haar naakte onschuld naar de Red Keep te wandelen. Dat terwijl de inwoners van King’s Landing de ene verwijt na de andere naar haar hoofd slingerden. Eenmaal aangekomen in de Red Keep was Cersei getuige van een medisch mirakel: De genezing van The Mountain. Althans dat doet het omvangrijke figuur van het nieuwste lid van de koningsgarde vermoeden.

Verraad van de Nachtwacht

Ook Daenerys Targaryen heeft betere dagen gezien. Nadat haar draak weigerde om haar terug te vliegen naar Mereen werd zij omsingeld door honderden Dothraki. Ook hier hebben wij er het raden naar welk noodlot haar te wachten staat. Haar voormalige handlangers zijn sinds de dood van Khal Drogo niet haar grootste fans.

Ondertussen hebben Jorah Mormont en Daario Naharis Tyrion Lannister belast met de taak om de orde in Mereen te herstellen. Varys zag daarbij mooi zijn kans om een magistrale comeback te maken. De Spin was bijna een volledig seizoen van het scherm verdwenen

Dit alles leidde naar het dramatische slotstuk dat de talrijke fans tot tranen toe zal bewogen hebben: De dood van Jon Snow. De commandant van de Nachtwacht werd door meerdere van zijn broeders neergestoken waaronder Olly, zijn leerling de genadeslag gaf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content