Schrapt Fox The Mindy Project?

© FOX

De komedieserie over een gynaecologenpraktijk haalde slechte kijkcijfers en mag na drie seizoenen vaarwel zeggen aan FOX, berichten verschillende media. Toch zou er nog hoop zijn voor dit geesteskind van Mindy Kaling.

Hoewel Fox nog geen officiële commentaar heeft gelost, ging het nieuws als een lopend vuurtje langs de entertainmentpublicaties: The Mindy Project is niet meer. Televisiezenders moeten steeds harder opboksen tegen streamingdiensten en wanneer een show tegenvallende kijkcijfers heeft, dan wordt die onherroepelijk uit het aanbod geschrapt, desondanks de trouwe fanbasis die de serie op dat moment vergaard heeft.

Er is echter licht aan het einde van deze donkere, enge tunnel waar op geldbeluste monsters schuilen in de schaduw en je je best moet doen om niet te struikelen over de lichamen van Veronica Mars en Zoë Hart. Deadline bericht immers dat Hulu interesse heeft om Mindy Lahiri en haar collega’s op te vangen. De online videoservice beschikt al over de uitzendrechten van de eerste drie seizoenen en zou dus nu “in onderhandeling zijn” om twee extra seizoenen te laten ontwikkelen.

Het is nog afwachten op een definitieve bevestiging, maar als The Mindy Project zou voortleven in digitale vorm dan heeft ze mooie voorgangers om van te leren. Zo wilde NBC de serie Community geen zesde seizoen geven, en werd de show gered door Yahoo. Ook The Unbreakable Kimmy Schmidt werd door NBC van de hand gedaan, en heeft een tweede leven gekregen bij Netflix.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content