Schauvliege geeft negen erfgoedinstellingen een kwaliteitslabel

© Belga

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege reikt aan negen erfgoedinstellingen een kwaliteitslabel uit.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege reikt aan negen erfgoedinstellingen een kwaliteitslabel uit. Met dat label erkent de Vlaamse overheid sinds 1996 de kwaliteitsvolle werking van erfgoedinstellingen. In totaal hebben intussen 87 cultureel-erfgoedorganisaties zo’n erkenning gekregen, waarvan het merendeel musea (68).

Schauvliege kent een kwaliteitslabel toe aan het Stedelijk Museum Hoogstraten, de Plantentuin Universiteit Gent, het STAM, het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke, het MAS, het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, het Archief OCMW Gent, het Stadsarchief Waregem en het Stadsarchief Ieper.

Met het label tonen de erkende instellingen aan dat ze hun cultureel erfgoed op een kwaliteitsvolle manier beheren. “Ze oefenen de vier basisfuncties (verzamelen, behouden en beheren, onderzoeken en beschikbaar stellen aan het publiek) op een evenwichtige wijze uit en geven garanties op het vlak van het management. Het label creëert ook mogelijkheden voor (internationale) bruiklenen, collectiemobiliteit en informatie-uitwisseling”, aldus Schauvliege.

De volledige lijst van erkende organisaties is terug te vinden op www.kunstenenerfgoed.be. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content