Ruth Joos bespreekt de toekomst van de stad in nieuw Canvasprogramma

© VRT

Tijdens de herfstvakantie maakt Reyers Laat plaats voor Studio de stad, een praatprogramma waarin Ruth Joos op zoek gaat naar de toekomst van de stad en de stad van de toekomst.

In het nieuwe Canvasprogramma ‘Studio de Stad’ krijgt Ruth Joos mensen over de vloer die bezig zijn met of bekommerd om de stad. Uitgangspunt is telkens een opmerkelijke documentaire over de stad.

Wie bepaalt hoe de stad eruitziet? Waar zullen we in de toekomst wonen? Hoe ziet de ideale stad eruit? En hoe maken we de stad van iedereen? De presentatrice bespreekt de thema’s – verspreid over vier avonden – met onder meer Bart Somers (burgemeester Mechelen), Jeroen Olyslaegers (schrijver en geëngageerde Antwerpenaar), Geert Bourgeois (Vlaams Minister-President), Peter Swinnen (Vlaams Bouwmeester), Joost Vandecasteele (schrijver en inwoner van Brussel), Stijn Oosterlynck (stadssocioloog), en Dyab Abou Jahjah (auteur van het boek ‘De stad is van ons’).

‘Studio de Stad’ past in het kader van de week van de stad, waarin Canvas meerdere programma’s over (het leven in) de stad uitzendt. ‘Steden zijn dé uitdaging van de toekomst’, klinkt het in een persbericht. ‘Want in 2050 zal niet 50 maar 80 procent van de wereldbevolking in de stad wonen. In Vlaanderen zullen er tegen dan maar liefst één miljoen mensen bijkomen. Hoog tijd dus om er over na te denken.’

‘Studio de Stad’ wordt van maandag 27 tot donderdag 30 oktober elke avond uitgezonden om 21.30u. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content