Roma viert tiende verjaardag

In Borgerhout heeft de legendarische cinema- en concertzaal De Roma het startschot gegeven van de feestelijke jaargang 2012-2013.

Het is maandag precies tien jaar geleden dat De Roma na decennia van verkommering een nieuwe start maakte. Antwerps burgemeester Patrick Janssens maakte een van zijn eerste publieke optredens na zijn hernia-operatie van eind maart. Janssens benadrukte het belang van De Roma als cultureel centrum en als voorbeeld voor soortgelijke initiatieven.

“Het succes van De Roma toont aan dat er van onderuit toch zaken gerealiseerd kunnen worden wanneer het stadsbestuur in gebreke blijft”, verwees hij naar het jarenlange afzijdig blijven van de stad toen De Roma gesloten bleef.

300.000 euro extra
Ook cultuurschepen Philip Heylen betreurde de keuzes van de vorige stadsbesturen en kondigde aan dat Antwerpen nog dit jaar 300.000 euro vrijmaakt voor De Roma. Het cultuurhuis kampt immers naar eigen zeggen met een verlies van ongeveer die som, wat vrij veel is met een jaarbudget van 3,5 miljoen euro.

Ondanks de financiële problemen wil De Roma er het komende seizoen een groot verjaardagsfeest van maken, met onder meer voorstellingen van theatergezelschap Tutti Fratelli, een concertreeks over de Borgerhoutse bevolking door Pieter Embrechts en een feestweekend met Raymond van het Groenewoud in mei 2013. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content