Redding van ‘The Mindy Project’ is een feit

© gf

De Amerikaanse tv-zender Fox zette Mindy en de andere gynaecologen begin deze maand aan de deur. Toch hoeven ze nog niet meteen aan ‘den dop’; de streamingdienst Hulu gooit de serie een reddingsboei toe.

Dat The Mindy Project op een trouwe achterban van fans kan rekenen, blijkt toch niet genoeg garantie om een vierde seizoen vol romantische en komische avonturen te maken. De kijkcijfers zaten Fox namelijk te zeer dwars om met een gerust hart het jawoord te geven. Op 7 mei werd de serie, voor ons ongelukkige Belgen enkel online te bekijken of via het Nederlandse Foxlife, dan ook definitief uit het aanbod geschrapt.

Gelukkig leek streamingdienst Hulu meteen geïnteresseerd, al lag er eerder deze maand nog niets definitief vast. Dat is nu wel het geval: 26 afleveringen voor het vierde seizoen werden besteld (de eigendomsrechten van de eerste drie seizoenen waren al van Hulu). Daarmee kan Mindy haar volgende seizoen afsluiten. Een vijfde en zesde seizoen van de serie lijken eveneens mogelijk, maar zijn voorlopig nog niet bevestigd. Net zoals de datum van de lancering van de nieuwe afleveringen.

Onder het mom van ‘een digitaal leven is beter dan geen leven’ zegt Mindy Lahiri verrukt te zijn met de huidige ontwikkelingen, want “de show heeft al zoveel trouwe kijkers verworven”. Dat was ook het geval bij Community en Arrested Development, die er eveneens in slaagden om via streaming nog succesvol verder te leven nadat ze eerder van het televisiescherm waren gehaald. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content