Radio1-programma ‘De Ochtend’ krijgt twee nieuwe presentatoren

Het actuaprogramma ‘De Ochtend’ op Radio 1 krijgt dit najaar een nieuw presentatieduo: Xavier Taveirne en Marjan Temmerman nemen de fakkel over van Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo.

Het actuaprogramma “De Ochtend” op Radio 1 krijgt dit najaar een nieuw presentatieduo: Xavier Taveirne en Marjan Temmerman nemen de fakkel over van Jonas Muylaert en Lisbeth Imbo.

Het tweede presentatieduo, Bert Rymen en Sara Van Boxstael, blijft gewoon op post. Vanaf het najaar wordt “De Ochtend” in het weekend vervangen door een nieuw actuaprogramma, dat Annemie Peeters zal presenteren.

De 31-jarige Xavier Taveirne begon zijn radiocarrière bij Radio 2 West-Vlaanderen, Radio 2 Vlaams-Brabant en Radio 2 Nationaal. Hij werkte ook een jaar bij FM Brussel, waarna hij in 2009 bij VRT Nieuws ging werken.

Marjan Temmerman (35) schoot haar radiocarrière in 2002 op gang bij FM Brussel. In 2009 ging ze aan de slag bij VRT Nieuws. De voorbije twee jaar presenteerde ze De Ochtend in het weekend en sprong ze in tijdens de week, aldus de VRT.

Vanaf het najaar wordt “De Ochtend” in het weekend opgevolgd door een nieuw actuaprogramma, dat van 7 uur tot 9 uur ’s ochtends uitgezonden wordt. Annemie Peeters (51) neemt plaats achter de microfoon. Zij is al sinds 1984 actief bij Radio 1 en presenteerde de voorbije vijf jaar samen met Sven Pichal het consumentenprogramma “Peeters & Pichal”. Sven Pichal stapt dan over naar de nieuwsdienst en werkt de volgende maanden aan de verkiezingsprogramma’s op televisie.

Bert Rymen vormt sinds maart met Sara Van Boxstael een vast presentatieduo voor “De Ochtend”. Jonas Muylaert gaat voor de verkiezingsprogramma’s op televisie werken. Lisbeth Imbo maakt dan een documentaire over Leo Tindemans voor Canvas. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content