Radio 2 heeft een vernieuwd ochtendblok

Radio 2 krijgt vanaf 8 september een vernieuwd ochtendblok, zowel in de week als tijdens het weekend, ‘met nog meer nieuws, van dichtbij en van overal’.

Een greep uit het aanbod: de Vlaamse top tien wordt een wekelijks programma met zanger Christoff en in het nieuwe programma ‘De volgelingen’ duikt Caren Meynen ook de wereld van de sociale media in.

Elke weekdag wordt van 6 tot 9 uur ‘Start je dag’ in elke regio uitgezonden. ‘Daarmee versterkt de zender zijn traditionele ‘Ochtendpost’ met nog betere regionale informatie’, luidt het.

Ook geven vaste gidsen – zoals Ivan De Vadder, Michaël Van Droogenbroeck en Luk Allo – extra duiding, wordt gezorgd voor geregionaliseerde verkeersinformatie en geeft Hein Declauwé consumentennieuws tussen 8 en 9 uur. Ten slotte heeft ‘Start je dag’ vanaf dit seizoen ook aandacht voor de grotere verhalen.

Van 9 tot 10 uur draait Benjamien Schollaert in ‘Plaat Préféré’ de mooiste platen, gevolgd door “De madammen” van 10 tot 12 uur. Van 18 tot 20 uur brengt ‘Hitwinkel’ de populairste nummers van het moment met een dagelijkse update van het laatste nieuws uit het Vlaamse muzieklandschap.

In ‘Start je weekend’ gaat Luc Verschueren de actualiteit te lijf op zaterdagochtend van 6 tot 8 uur. Van 8 tot 10 uur nemen Christel Van Dyck en haar mannen het roer over met ‘En nu serieus’. Regisseur Jan Verheyen bijt zaterdag de spits af en blijft in het zadel tot in november. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content