Radio 1-programma ‘Interne keuken’ wint Gulden Boek

De jury van boek.be lauwerde ‘Interne keuken’-presentatoren Koen Fillet en Sven Speybrouck ‘voor de boeiende en entertainende manier waarop ze de uisteraars informeren over nieuwe titels en publicaties’.

De koepelvereniging van de Vlaamse boekensector, boek.be, heeft het Radio 1-programma ‘Interne keuken’ bekroond met het Gulden Boek 2014.

De prijs wordt jaarlijks aan het begin van het jaar toegekend aan een persoon of organisatie, van buiten of in de marge van het boekenvak, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het boekenvak in het algemeen of het ‘boek’ in het bijzonder.

De jury lauwerde ‘Interne keuken’-presentatoren Koen Fillet en Sven Speybrouck “voor de boeiende en entertainende manier waarop ze elke zaterdagmiddag de Radio 1-luisteraars informeren over nieuwe titels en publicaties”. “Keer op keer levert ‘Interne keuken’ het bewijs dat het verspreiden van boekenwijsheid op de radio allesbehalve saai hoeft te zijn”, motiveerde de jury haar beslissing nog.

Het Gulden Boek is een kunstwerk van kunstenares Hilde Van der Heyden. “Het is geen groot werk, maar staat symbool voor wie het krijgt: onopvallend, maar wel aanwezig”.

De prijs werd vrijdagavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van boek.be in Gent. Peter Van den Eede, die het Gulden Boek vorig jaar won, sprak de lofrede uit. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content