Promotiecampagne van House of Cards lokt boze reacties uit

© GF

Naar aanloop van de kick-off van het derde seizoen, stuurde het promotieteam van de politieke dramareeks een uiterst misplaatste tweet de wereld in.

Een ongeval in een lokaal metrostation deed gisteren heel wat inwoners van Washington schrikken. Bij het verkeersongeluk kwam een vrouw om het leven en werden 84 anderen naar het ziekenhuis afgevoerd. Enkele uren later postte het promoteam van House of Cards een volslagen gevoelige tweet.

Vanaf het account van de succesvolle Netflix-reeks werd een fictief krantenartikel over een metro-ongeval verzonden. De tweet refereerde naar een scène uit de politieke reeks, waarbij een van de hoofdpersonages voor een aanstormende trein wordt geduwd. Het ironische opschrift bij de tweet luidde: “De stoep is weer proper.” Omwille van de timing zette de post zette kwaad bloed bij heel wat twitteraars. De tweet werd intussen verwijderd.

Het derde seizoen van de populaire reeks vol politieke trucjes gaat in februari van start in de Verenigde Staten. Kevin Spacey won zondagnacht nog een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de reeks.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content