Programmadirecteur Woestijnvis Olivier Goris wordt nieuwe netmanager Eén

Olivier Goris, sinds 2006 programmadirecteur bij productiehuis Woestijnvis, wordt de nieuwe netmanager van Eén. Sam De Graeve volgt hem op als programmadirecteur bij Woestijnvis.

Olivier Goris, sinds 2006 programmadirecteur bij productiehuis Woestijnvis, wordt de nieuwe netmanager van Eén. Sam De Graeve volgt hem op als programmadirecteur bij productiehuis Woestijnvis.

Goris volgt Jean Philip De Tender op, die vorig jaar overkoepelend manager Televisie bij de VRT werd. Dat maakten de openbare omroep en het productiehuis woensdag bekend. De 44-jarige Goris begint aan zijn nieuwe opdracht op 1 juni, Sam De Graeve volgt hem op als programmadirecteur bij Woestijnvis.

De overstap komt er terwijl gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter afwezig is wegens langdurige ziekte. Zij wordt ad interim opgevolgd door Willy Wijnants, tot voor kort algemeen directeur algemene diensten van de VRT. Eind vorig jaar viel Sandra De Preter tijdelijk uit wegens ziekte. Ze zal nog enkele maanden buiten strijd zijn.

‘Altijd warm hart gehad voor openbare omroep’

“Dit voelt aan als de juiste stap op het juiste moment”, aldus Goris in een persbericht. “Ik heb 17 prachtige jaren beleefd bij Woestijnvis. Ik heb er alle kansen gekregen en veel opgestoken van creatieve toptalenten en inspirerende collega’s. Maar het was stilaan tijd voor iets nieuws. De kans die de VRT mij vandaag biedt, wil ik niet laten liggen.” Hij stelde nog de openbare omroep altijd een warm hart te hebben toegedragen.

Sam De Graeve volgt hem op bij Woestijnvis, “de meest unieke omgeving voor de vrijdenkende tv-makers van de lage landen”. Hij kondigde alvast aan dat de komende jaren “deze groep creatieven nog meer het verschil” zal maken op zender VIER en daarbuiten.

“Ik ben zeer tevreden vast te stellen dat VRT een aantrekkingspool blijft voor bijzonder talent met een hart voor de openbare omroep”, aldus Peter Claes, algemeen directeur Media bij de VRT. “Olivier brengt een rijke ervaring mee in de ontwikkeling van uitzonderlijk programma-aanbod en ook in het coachen van creatieve teams.”

Erik Watté, gedelegeerd bestuurder van Woestijnvis, blikt dan weer tevreden terug op de samenwerking met Goris. “Hij zorgde de afgelopen jaren mee voor de creatieve ontwikkeling van Woestijnvis. Vandaag kijk ik ernaar uit om nauw samen te werken met Sam De Graeve: met ‘De Slimste Mens ter Wereld’ verdiende Sam al meer dan zijn sporen.”

Lange staat van dienst

Goris zette zijn eerste stappen in tv-land als redacteur in 1993 bij TiLT, het programma van Marcel Vanthilt op VTM, en werkte later bij Supersport. In 1997 zag Woestijnvis het levenslicht en maakte Goris de overstap. Hij werkte onder meer op de redactie van programma’s zoals “Man bijt hond”, “Alles kan beter”, “In de Gloria”, “De XII Werken van Vanoudenhoven” en “Het Eiland”. Daarnaast stond hij ook in voor de eindredactie bij voetbal- en wielerprogramma’s met Mark Uytterhoeven. In 2006 werd hij dan programmadirecteur. (Belga/DB/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content