‘Prison Break’-acteur Wentworth Miller komt uit de kast

Wentworth Miller, hoofdrolspeler in ‘Prison Break’, heeft zich geout en legt meteen een uitnodiging van het International Film Festival in Sint-Petersburg naast zich neer. ‘Als homoseksueel moet ik weigeren.’

Wentworth Miller, het hoofdpersonage in de de populaire tv-reeks ‘Prison Break’ én acteur in onder meer de Amerikaanse versie van ‘Loft’, is uit de kast gekomen. In een open brief meldt de 41-jarige Amerikaan dat hij niet ingaat op een uitnodiging van het Internationale filmfestival van Sint-Petersburg. ‘Ik ben vereerd met de uitnodiging, maar als homoseksueel moet ik weigeren’, zegt hij.

‘De houding van de Russische regering tegenover homo’s en lesbiennes verontrust mij. De situatie is onaanvaardbaar. Ik kan niet met een gerust geweten deelnemen aan feestelijkheden in een land waar de fundamentele rechten van mensen zoals ikzelf worden genegeerd.’ In Rusland geldt sinds 3 juli een ‘anti-homowet’ die de propaganda van homoseksualiteit verbiedt.

Het is de eerste keer dat Miller zich openlijk out. Hij speelde van 2005 tot 2009 de rol van de stoere Michael Scofield in de tv-serie ‘Prison Break’. Volgend jaar is hij te zien in de Amerikaanse remake ‘The Loft’ van Erik Van looy. (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content