Playstation biedt met ‘Powers’ eerste eigen serie aan

© Twitter

Na Netflix en Amazon gaat nu ook Playstation zijn eigen serie aanbieden. Sony Pictures Television maakt tien afleveringen van ‘Powers’, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks.

Sony Pictures Television maakte een pilot van ‘Powers’ voor de Amerikaanse zender FX, maar zij waren niet geïnteresseerd om de serie in hun programma op te nemen. Het productiehuis besliste dan maar om de reeks via hun eigen netwerk te verspreiden: Playstation Network.

De serie is gebaseerd op de graphic novel ‘Powers’ van Brian Michael Bendis en Machel Avon Oeming. Het speelt zich af in een wereld waar supermannen en -vrouwen bestaan en ‘powers’ genoemd worden. Detective Christian Walker heeft ook superkrachten en onderzoekt zaken waarin andere powers betrokken zijn.

Nieuwe cast en crew

Nu de serie overgeheveld wordt van FX naar Playstation, ondergaat de reeks enkele aanpassingen ten opzichte van de pilootaflevering. De cast wordt voor een groot deel aangepast en ook schrijver Charles Eglee wordt vervangen door Charlie Huston. Bendis en Oeming, de schrijver en tekenaar van de stripreeks, werken mee als executive producers. Michael Dinner blijft wel instaan voor de regie. Sony Pictures gaat met de nieuwe cast en crew tien afleveringen maken van een uur lang.

Netflix en Amazon

Geregistreerde gebruikers kunnen nu al films en series huren en kopen via Playstation Network, maar ‘Powers’ zal de eerste serie zijn die ze zelf maken en aanbieden. Hiermee volgen ze het geslaagde voorbeeld van Netflix, die met ‘House of Cards’ een successerie maakte en verspreidde via de eigen streamingservice. De serie viel in de prijzen op zowel de Golden Globes als de Emmy Awards. Netflix bewees zo zelf in staat te zijn een goede reeks te maken. Ook Amazon volgde in de voetsporen van Netflix en kwam in 2013 met zijn eigen komische serie Alpha House. De klassieke zenders krijgen dus heel wat concurrentie op gebied van kwalitatieve televisiereeksen. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content