Piet Huysentruyt verdwijnt (een beetje) van het scherm

© Belga

Piet Huysentruyt mag voor vtm geen nieuw seizoen meer maken van ‘De Perfecte Keuken’. Vtm wil met Sofie Dumont tegengewicht bieden aan het succes van Jeroen Meus.

Eind deze maand trekt vtm de stekker uit het dagelijkse programma “De Perfecte Keuken” met Piet Huysentruyt. De commerciële zender pakt in het najaar uit met een nieuwe kookshow, waarin tv-kokkin Sofie Dumont gastvrouw speelt. Daarmee hoopt vtm een beter antwoord te vinden op het succes van Jeroen Meus en zijn “Dagelijkse Kost” op Eén, schrijft Het Laatste Nieuws.

De Perfecte Keuken

Op vrijdag 29 juni valt het doek definitief over “De Perfecte Keuken”, het dagelijkse kookprogramma waarin Huysentruyt in exact vijftien minuten tijd een gerecht klaarmaakt. “De Perfecte Keuken”, de opvolger van ‘Lekker Thuis’, liep acht seizoenen en haalde de kaap van 1.400 uitzendingen.

Piet Speelt Met Vuur

Tijdens de zomermaanden zendt vtm een tweede vakantiereeks “Piet Speelt Met Vuur” uit, maar na de zomer moet hij plaatsmaken voor Sofie Dumont, die met een nieuw dagelijks kookmagazine mee de vooravond van vtm moet opkalefateren.

Het wordt geen bakprogramma met enkel brood- en bankettoestanden, maar een écht kookmagazine, dat het bastion dat Jeroen Meus op Eén heeft opgebouwd, weerwerk moet bieden.

SOS Piet

Voor “De Perfecte Keuken” is er geen toekomst meer bij vtm. De zender neemt ook slagschip “SOS Piet” onder handen. In het najaar wordt een zeventiende seizoen uitgezonden, maar of er in 2013 een vervolg komt, is nog niet beslist. De zender wil “Piet en zijn succesformule heruitvinden”, heet het. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content