Paul de Leeuw stopt met zaterdagavonden bij VARA

Of de Leeuw Vara voorgoed vaarwel zegt is nog niet zeker, maar de presentator vindt dat zijn manier van televisiemaken niet meer geschikt is voor een zaterdagavond bij de openbare omroep.

Paul de Leeuw stopt na dit tv-seizoen met grote shows op zaterdag voor de VARA, zo zegt hij in een interview met de Nederlandse krant AD. “Nederland 1 heeft op dat tijdstip iemand anders nodig.”

Paul de Leeuw is een televisiemonument. In 1990 kreeg hij bij de VARA zijn eigen televisieshow – De Schreeuw van de Leeuw – en werkte daarna nog bij verschillende programma’s van de openbare omroep. De Leeuw werd herhaaldelijk gelauwerd om zijn televisiewerk en ontving ook in Vlaanderen verschillende prijzen.

Toch vindt de Leeuw het tijd om het felgegeerde zaterdagavondslot aan een ander over te laten. “Mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour; je ziet het aan de kijkcijfers”, aldus De Leeuw (50). In mei eindigt zijn contract. Hij wil dan met de omroep praten over verlenging en een andere invulling van zijn overeenkomst.

De Leeuw is op dit moment erg succesvol in Vlaanderen, waar hij bij de commerciële zender vtm het programma “Manneke Paul”presenteert en onlangs een Vlaamse Televisie Ster won. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content