Paramount maakt tv-serie van ‘The Truman Show’

Paramount gaat na acht jaar terug tv-series produceren. Een van de nieuwe projecten is een reeks gebaseerd op de film ‘The Truman Show’ uit 1998.

Vorig jaar kondigde Paramount aan terug series te gaan produceren. Aan The Wrap vertelde Amy Powell, voorzitter van Paramount Television, dat er al verschillende reeksen in ontwikkeling waren, zoals een dramareeks gebaseerd op ‘The Alienist’, een miniserie over Charles Lindbergh, een serie gebaseerd op ‘Terminator’ en een reeks gebaseerd op ‘The Truman Show’.

‘The Truman Show’

De sociale satire ‘The Truman Show’ verhaalt over Truman Burbank, in de film vertolkt door Jim Carrey. Truman speelt, zonder het zelf te weten, mee in een realitysoap waarin hij de hoofdrol vertolkt. Alle mensen rondom hem spelen een rol en de locaties waar hij komt zijn slechts een decor.

De film was een groot succes. ‘The Truman Show’ werd genomineerd voor drie Oscars en wist drie Golden Globes in de wacht te slepen. Het is afwachten of ook de serie zo succesvol zal zijn.

Nieuwe start

Paramount Television produceerde sinds 1967 series. De laatste jaren maakten ze reeksen als ‘NCIS’, ‘Numb3rs’ en ‘Criminal Minds’. In 2006 stopte het bedrijf ermee, maar in maart 2013 werd Paramount Television terug opgestart. Amy Powell kwam aan het hoofd te staan.

Powell nam Jason Fisher aan, die bij AMC de productie van ‘The Walking Dead’, ‘Mad Men’ en ‘Breaking Bad’ in goede banen leidde. Het team dat gevormd werd met ervaren mensen uit andere productiehuizen is nu volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten. Paramount zal voor verschillende media reeksen maken, waaronder digitale tv, kabel en voor online. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content