P.A.R.T.S. van Anne Teresa De Keersmaeker wint Zilveren Leeuw in Venetië

© Herman Sorgeloos

Vooral het feit dat de school van Anne Teresa De Keersmaeker ook aandacht besteed aan de zoektocht naar artistieke identiteit viel in de smaak van de jury.

Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S.) van Anna Teresa De Keersmaeker ontvangt op 5 juni de eerste Zilveren Leeuw voor Dans op het 7de Internationale Festival van de Hedendaagse Dans van de Biënnale van Venetië.

P.A.R.T.S. wordt door de jury van de Biënnale gelauwerd om haar “intensief studieprogramma waarin de meest geavanceerde technieken van hedendaagse dans in dialoog treden met andere artistieke disciplines”.

De school focust niet enkel op de ontwikkeling van dansvaardigheden, maar geeft ook aandacht aan de zoektocht naar artistieke identiteit, aldus de jury.

Jong talent

De Zilveren Leeuw werd gecreëerd door de Biënnale voor jong talent in de wereld van de podiumkunsten. Terwijl de Gouden Leeuw levenslange artistieke verdienste beloont, moet de nieuwe prijs een erkenning worden voor de artiesten van de volgende generaties.

Beloftevolle kunstenaars uit de dans-, theater- en muziekwereld of instituten die zich onderscheiden in het opleiden van jong talent, komen in aanmerking voor de prijs.

P.A.R.T.S. werd in 1995 opgericht door Rosas en De Munt en wordt geleid door Anne Teresa De Keersmaeker. Het instituut ontvangt subsidies van het ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en krijgt aanvullende financiële steun van De Munt, de Nationale Loterij en het netwerk Départs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content