Opnames gestart van thrillerreeks The Missing

Nog tot begin juni lopen in ons land de opnames van de nieuwe achtdelige dramareeks ‘The Missing’, een coproductie van BBC en Eén, met onder andere Titus De Voogdt en Emilie Dequenne in de hoofdrollen.

The Missing, geschreven door Harry en Jack Williams en geregisseerd door Tom Shanklan, vertelt het verhaal van het Britse jongetje Oliver dat plots verdwijnt op vakantie in Frankrijk. Zijn ouders en de politie stellen alles in het werk om hem terug te vinden. Tot alle sporen dood lijken te lopen en het koppel alleen terugkeert naar Engeland. Enkele jaren na de verdwijning vindt de vader toch een nieuwe aanwijzing.

Titus De Voogdt en Emilie Dequenne

De cast telt enkele opmerkelijke namen. De Belgische acteurs Titus De Voogdt (Welp, 22 mei, Steve + Sky) en Emilie Dequenne (Rosetta, A perdre la raison) vertolken samen met James Nesbitt (The Hobbit Trilogy, Jekyll, Cold Feet), Frances O’ Connor (Mr. Selfridge, A.I. Artificial Intelligence) en Tcheky Karyo (Goldeneye, The Patriot) de hoofdrollen.

Ook de Vlamingen Johan Leysen, Hilde Heijnen, Maarten Goffin en Lotte Heijtenis spelen een belangrijke rol in de serie, die op BBC One, Eén en later op Starz in de Verenigde Staten wordt uitgezonden.

‘We zijn erg blij met deze samenwerking tussen de BBC en Eén. Na Parade’s end en The White Queen is The Missing de derde grote dramareeks op rij waarin Eén partner is van een serie met internationale allure’, aldus Elly Vervloet, adjunct-netmanager van Eén.

The Missing is een samenwerking tussen het Britse New Pictures en Company Pictures (The White Queen) enerzijds en het Belgische Czar TV, samen met Two Brothers Pictures en Playground. De opnames gebeuren volledig in België, onder meer rond Brussel, en nemen honderd dagen in beslag. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content