Open einde voor laatste ‘Entourage’

Het laatste seizoen van Entourage is helaas geen glorieuze comeback, eerder een verplicht slotnummer.

Entourage – zeizoen 8

Reeks: ** ~ Extra’s: (0) (Warner Home Video)

REEKS Ook in de tv-wereld zijn de gevleugelde woorden van Neil Young geldig: ‘It’s better to burn out than to fade away.’ Sommige reeksen beginnen ijzersterk, presteren één of meerdere seizoenen lang op topniveau maar zetten daarna een gestage neergang in, tot ze uiteindelijk nog maar heel af en toe kunnen schitteren. Drugskomedie Weeds is het beste voorbeeld van die evolutie, maar ook HBO-reeks Entourage kun je gemakkelijk in de categorie ‘vroeger was het beter’ onderbrengen.

De lichtvoetige dramaserie over de belevenissen van de jonge filmster Vincent Chase in Hollywood was bij de start niet alleen interessant omdat ze – uitvergroot – liet zien hoe het er in de filmindustrie aan toegaat. Het verhaal over hoe Vince’ vrienden van vroeger zich probeerden aan te passen aan de beroemdheid van hun maat, gaf haar ook een melancholisch kantje, wat zeker de eerste twee seizoenen een niveau hoger tilde. Daarna doofde dat tweede aspect echter uit en ging het meer en meer over het leven achter de schermen van Hollywood, met een stroom van mooie starlets, geschifte filmmakers en beroemdheden in cameo’s tot gevolg. En natuurlijk met een steeds grotere rol voor Ari, de pr-agent van Vince met een bijzonder talent voor verwensingen en scherpe oneliners. Het was allemaal wel leuk, maar de afleveringen werden steeds vaker onderling inwisselbaar en het gevoel verdween dat je Entourage gezien moest hebben.

Het achtste en laatste seizoen biedt helaas geen miraculeuze wederopstanding. De start lijkt nochtans veelbelovend, met een net afgekickte Vince die een film over Roemeense mijnwerkers wil maken en zijn vrienden die hem niet durven te ontmoedigen uit angst voor een terugval. Het duurt echter nauwelijks een aflevering tot de eerste bruisende party – en daarmee ook de eerste déjà vu – zich aandient, en daarna blijft het seizoen de vertrouwde ingrediënten herkauwen. Het blijft onderhoudend tot aan de finale, maar dat de makers voor een open einde hebben gekozen omdat er per se nog een Entourage-film moet komen, bewijst toch dat ze het oeuvre van Young echt niet kennen.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content