Oostende wordt een Roovershol

© Stef Stessel

Het Antwerpse collectief De Roovers is gastcurator van Theater Aan Zee (TAZ#2013)

Van 1 tot 10 augustus 2013 palmt Theater Aan Zee Oostende voor de zeventiende keer in. Ditmaal transformeert het festival in een Roovershol vol muziek, theater, literatuur door jong wild en gevestigde waarden voor jong en oud.

Vorig jaar zorgde het Leuvense stads- en muziektheatergezelschap Braakland voor een potig festival. Dit jaar willen De Roovers het minstens even goed doen.

De Roovers houden al sinds hun ontstaan in 1993 van woorden. Klassieke en verse woorden, of anders gezegd: met evenveel schwung ensceneren ze repertoireteksten en recente literatuur. Ze spreken die woorden bij voorkeur in een schouwburg uit maar de laatste jaren spelen ze ook steeds liever en vaker op een afgelegen, ruwe locatie. Die ‘locatiekaart’ trekken ze ook tijdens het festival. Ze hernemen alvast twee locatievoorstellingen: hun enscenering van Arthur Millers Van de brug af gezien en hun versie van Dennis Potters Bleu Remembered Hills.

Tijdens het tiendaagse festival zullen ze elke avond zelf op de scène staan, al dan niet geflankeerd door zielsverwanten als Josse De Pauw en Warre Borgmans en gezelschappen zoals De Onderneming, Laika, BRONKS en STAN.

Het volledige programma wordt begin juni 2013 bekendgemaakt.

Smaakmaker:

(E.V.S.)

Meer info: www.theateraanzee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content