Ook VRT lijdt onder uitgesteld kijken

Ook de VRT heeft te lijden onder het succes van de digicorder en het uitgesteld kijken. Dat meldt minister van Media Ingrid Lieten.

Ook de VRT heeft te lijden onder het succes van de digicorder en het uitgesteld kijken. Dat zei minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) in de Commissie Media van het Vlaams parlement.

De dagelijkse soap ‘Thuis’ wordt al door 10 procent van de kijkers opgenomen om achteraf te bekijken. Eén geeft weliswaar geen reclame, maar het laat zich raden dat ook de sponsorboodschappen voor en na de uitzending worden doorgespoeld als het programma niet rechtstreeks wordt bekeken.

Parlementsleden van verschillende fracties wilden dinsdag het standpunt van de minister weten over de discussie tussen Telenet en de mediagroepen SBS en VMMa. Die laatsten maakten recent duidelijk dat ze in de problemen komen door het uitgesteld kijken en dat Telenet hen een hogere vergoeding zou moeten betalen. De zenders nemen het niet dat de digicorders quasi gratis worden weggegeven.

Ingrid Lieten gaat weldra met alle partijen rond de tafel zitten. “Er moet worden gezocht naar nieuwe manieren om de waarde van het product correct te verdelen. Ik zal aftasten of daarbij een initiatief van de Vlaamse regering gewenst is.”

Volgens Jurgen Verstrepen (LDD) wordt de digicorder overigens onterecht met de vinger gewezen. “De echte vraag is hoe je kijkers kan laten betalen voor een opname. Maar die durft niemand stellen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content