Ontroerend Goed valt (alweer) in de prijzen

‘All that is wrong’, de nieuwe regie van Alexander Devriendt, kaapt een Fringe First Award weg op het Fringe Festival in Edinburgh.

Vrijdag 10 augustus 2012 werden op het podiumkunstenfestival Edinburgh Festival Fringe de eerste Fringe First Awards bekendgemaakt. Ontroerend Goed viel voor de vierde keer (na The Smile off Your Face (2007), Pubers Bestaan Niet (2008) en Intern (2009)) in de prijzen met de nieuwe productie All That Is Wrong.

Samen met coproducent Laika koos Ontroerend Goed ervoor om de voorstelling – na een reeks try-outs in het Drum Theatre Plymouth (dat de creatie ondersteunt) – in wereldpremière te laten gaan op dit jaarlijkse Edinburgh Festival Fringe. Het festival vindt tegelijkertijd plaats met het Edinburgh International Festival. Het ontstond in 1947 toen enkele theatergezelschappen zelf een festival oprichtten nadat bleek dat ze niet geselecteerd waren voor het grote Edinburgh International Festival. Sindsdien ontwikkelde dit Festival Fringe zich tot een heuse ’theatermarkt’ die vooral op jonger en meer experimenteel werk mikt dan het Edinburgh International Festival.

All That Is Wrong – een monoloog van Koba Ryckewaert waarin de jonge actrice het hoofd tracht te bieden aan alle ellende in de wereld – werd er bedolven onder de positieve reacties en met een Fringe First Award bekroond. De prijs wordt uitgereikt door de Schotse krant The Scotsman voor ‘uitzonderlijke prestaties in het schrijven van hedendaags theater’.

De voorstelling gaat op 31 augustus 2012 in (Belgische) première in De Studio te Antwerpen.

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

ALL THAT IS WRONG TEASER from Ontroerend Goed on Vimeo.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.ontroerendgoed.be

Op woensdag 22 augustus 2012 verschijnt in Knack Focus een interview met Koba Ryckewaert.

UPDATE: “All that is wrong” kaapte ook een Total Theatre Award weg voor meest innovative creatie. Ook “XXXO”, een creatie van Charlotte De Bruyne en Nathalie Verbeke die door Ontroerend Goed ondersteunt wordt, viel in de prijzen en won een Total Theatre Award voor “best emerging company”. Meer nieuws over de prijzen leest u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content