Nieuwe politieke fictiereeks in de maak

Gewezen politiek journalist en Wetstraatspecialist Wouter Verschelden werkt aan de politieke fictiereeks ‘De 16’. Canvas is geïnteresseerd om de reeks op de buis te brengen.

Politieke fictiereeksen doen het goed op het kleine scherm en dat is ook aan de Reyerslaan doorgedrongen. Canvas is alvast “erg geïnteresseerd” in ‘De 16’, een fictiereeks over macht in de Wetstraat. Het idee komt van Wouter Verschelden, ex-De Standaard en ex-hoofdredacteur van De Morgen.

‘De 16’ is in ieder geval de werktitel van de politieke fictiereeks waar Wouter Verschelden, ex-Wetstraatjournalist van De Standaard en tot vorig jaar hoofdredacteur van De Morgen, aan werkt. Hij zal samenwerken met het productiehuis van de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Canvas is geïnteresseerd om de reeks op de buis te brengen. “We zitten in de eerste fase. Er moeten nog heel wat hordes genomen worden, maar dit is een arena die we graag willen betreden. Er is dus zeker interesse”, zegt Mark Coenen, de netmanager van Canvas.

“Politiek is een enorm fascinerend domein, waar in België nog maar amper fictie rond gemaakt is. En als gewezen politiek journalist kent Wouter Verschelden alle ins en outs van de Wetstraat.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content