Nieuwe pedofilieklacht: ‘Elmo’ neemt dan toch ontslag

© Reuters

Kevin Clash, de stem van het Sesamstraatfiguurtje Elmo, stapt dan toch op. Een nieuwe pedofilieklacht deed hem de das om.

Kevin Clash, de Amerikaanse poppenspeler die bijna dertig jaar zijn stem gaf aan Elmo uit ‘Sesamstraat’, heeft dinsdag dan toch ontslag genomen.

De 52-jarige Clash was eerder beschuldigd van pedofilie, maar de man die de klacht indiende, trok ze meteen alweer in. De advocaten van de man zeiden eerder dat hij pas als volwassene een seksuele relatie met Clash had. Clash zelf ontkende de beschuldiging van bij het begin en laste op het werk een rustpauze in om zijn onschuld te bewijzen.

Nieuwe klacht

Dinsdag werd Clash opnieuw ervan beschuldigd seks te hebben gehad met een minderjarige jongen. Volgens CNN diende een man klacht in tegen Clash omdat hij met hem een seksuele relatie zou hebben gehad toen hij 15 jaar oud was. Daarom stopt Clash er toch mee.

De poppenspeler neemt na 28 jaar naar eigen zeggen “met een bedroefd hart” afscheid van Elmo. Sesame Workshop, de groep achter het programma, zegt dat het “een droevige dag is voor Sesamstraat”. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content