Nieuw seizoen ‘Man Bijt Hond’ op VIER duurt bijna een uur

“Man Bijt Hond”, één van de succesvolste Woestijnvis-producties, verschijnt in de vernieuwde VIER-versie slechts één keer per week op de beeldbuis, maar krijgt wel 55 minuten zendtijd. De eerste aflevering is te zien op donderdag 20 september.

De lang verwachte zestiende editie van “Man Bijt Hond”, en tegelijk de eerste versie op VIER, wordt binnen twee weken op de kijkers losgelaten. Het programma, dat voortaan één keer per week op donderdag wordt uitgezonden, duurt ook langer dan op Eén: 55 minuten. Het tempo is aangepast aan de langere duur.

“Man Bijt Hond”, één van de succesvolste Woestijnvis-producties, wordt vanaf 20 september elke donderdag uitgezonden na “De Slimste Mens Ter Wereld”, van 21.45 tot 22.40 uur. Op Eén liep het programma elke weekdag van ongeveer 19.40 tot 20 uur. De programmamakers van Woestijnvis, die het zestiende seizoen van “Man Bijt Hond” woensdag aan de pers voorstelden, maken zich sterk dat het tempo aangepast wordt aan de langere duur van het programma.

“Maar de eigenzinnige blik op de actualiteit en op Vlaanderen blijft onveranderd. Net als de specifieke toon: soms speels, soms weemoedig, soms ironisch, soms ontroerend”, luidt het.

Ook dit jaar introduceert “Man Bijt Hond” nieuwe rubrieken, waaronder één van de Flemish Foodies, de koks Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere. De Piano is een rubriek over “een achteloos achtergelaten piano ergens in Vlaanderen, en een handvol al dan niet muzikale passanten”.

De opvolger van de rubriek Het Dorp heet 24uur. In de rubriek îmankijktrond mogen kijkers een opmerkelijke foto insturen en “Man Bijt Hond” zoekt het verhaal achter de foto. Verder zijn er nog de rubrieken De Verbeelding, M/V gezocht, Ons Kunstboek en Nationale Feestdag. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content