Netflix wordt duurder

© Reuters

De online videotheek Netflix heeft de prijs verhoogd van de abonnementsformule voor twee schermen. Er komt één euro bij tot 9,99 euro per maand. Bestaande abonnees betalen nog een jaar lang 8,99 euro, zo blijkt uit de mail die de online videodienst maandagnacht naar gebruikers stuurde.

Netflix weet de boodschap wel zeer mooi te verpakken. “Een blijk van waardering speciaal voor jou”, is de e-mail getiteld, omdat bestaande abonnees pas binnen een jaar de prijsverhoging moeten ophoesten.

“Om goede films en series, zoals Orange Is the New Black en House of Cards, te kunnen blijven aanbieden, gaat Netflix de prijs voor nieuwe leden voor het 2 schermen tegelijk-abonnement verhogen van 8,99 € naar 9,99 €. Omdat je al lid bent van Netflix, garanderen wij dat jouw huidige abonnement en prijs een jaar lang niet zullen veranderen”, klinkt het.

De prijs van de andere abonnementsformules blijft hetzelfde, zo blijkt uit het overzicht op de Netflix-website: 7,99 euro om op één scherm te kijken, en 11,99 euro om op vier schermen tegelijk te kijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content