Netflix ontkent komst naar België

© Reuters

Netflix, een dienst om films en series te bekijken voor een vast maandelijks bedrag, ontkent dat het in mei in België van start gaat.

Netflix, een dienst om films en series te bekijken voor een vast maandelijks bedrag, ontkent dat het in mei in België van start gaat. Een bericht daarover dat de krant Le Soir maandagavond online zette, wordt door een woordvoerder van Netflix als “onjuiste informatie” bestempeld.

“We hebben geen specifieke plannen voor verdere Europese uitbreiding bekendgemaakt”, zegt de woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf. Le Soir geeft in zijn berichtgeving geen bron prijs. Het is overigens niet de eerste keer dat er geruchten zijn over een lancering van Netflix in België. Vorige maand sprak de Franse krant Le Figaro al over een nakende komst naar Frankrijk en België.

Netflix is vooral bekend in de Verenigde Staten maar is ook actief in Europa, onder meer in Nederland. Abonnees kunnen voor een vast maandelijks bedrag (7,99 dollar in de VS) films en series uit de Netflix-catalogus via streaming over het internet bekijken met onder meer de computer, tablet, smartphone of spelconsole. De dienst zou vooral concurrentie betekenen voor de telecombedrijven zoals Belgacom en Telenet, die ook al video-on-demand verkopen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content