Neil Patrick Harris wordt gastheer van de Emmy’s

‘Legen – wait for it – dary!’ Neil Patrick Harris, beter bekend als Barney van de sitcom ‘How I Met Your Mother’, zal voor de tweede maal de ceremonie van de Emmy Awards presenteren.

“Neil is de perfecte gastheer. Geëngageerd, grappig en een ware showman met een passie. We zijn bijzonder enthousiast nu we hem terug mogen verwachten als gastheer”, zei Nina Tassler, voorzitster van CBS entertainment.

Harris, die de ceremonie ook zal producen, presenteerde de Emmy’s al eens in 2009. Een prestatie die toen zeer goed gesmaakt werd door het publiek. De editie was dan ook de meest bekeken uitzending sinds de Emmy Awards van 2006.

Drie weken geleden werd ook al bekend dat de acteur voor de vierde keer gastheer van dienst zal zijn op de Tony Awards, dat de beste theaterproducties en acteurs op Broadway in de prijzen zet. Naast Harris maken ook Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jon Cryer en Cuba Gooding Jr. hun opwachting voor het betere presenteerwerk.

Nu Harris voor de tweede maal terugkeert naar de Emmy’s, wrijven velen zich al in de handjes. “Neil was vier jaar geleden een uitstekende gastheer. We zijn opgewonden dat we hem mogen terug verwachten”, zegt Bruce Rosenblum, de CEO van Television Academy. “Neil is een uiterst getalenteerde performer, we zijn benieuwd wat hij dit jaar voor ons in petto heeft.”

En of de acteur het zelf ziet zitten? “Ik voel me zo vereerd om de Emmy’s dit jaar te mogen presenteren. En van een perfecte timing gesproken. Ik breng gewoon hetzelfde script dat ik ga gebruiken voor de Tony’s. En de Emmy voor beste heruitvoering van een musical gaat naar ‘Breaking Bad’! Zie je wel dat het werkt?”, lachte Harris.

De 65e editie van de Emmy Awards wordt live uitgezonden vanuit het Staples Center in Los Angeles op zondag 22 september. ‘Challenge accepted!’ (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content