Najaarsprogrammatie van Eén bekend: ‘Iedereen beroemd’ opvolger ‘Man Bijt Hond’

© Belga

Het VRT-net stelde zijn najaarsprogrammatie voor. Naast het nieuwe magazine ‘Iedereen Beroemd’ komen er vijftien nieuwe programma’s. De nieuwe programmatie start maandag 3 september.

“Iedereen beroemd” wordt de opvolger van het dagelijkse magazine “Man bijt hond” op één. Het VRT-net stelde dinsdag zijn najaarsprogrammatie voor. Naast het nieuwe magazine komen er vijftien nieuwe programma’s. Het laatavondjournaal op weekdagen komt er klokvast om 22.15 uur en zal maar een kwartier duren.

Vlaamse programma’s in primetime

De eindejaarsprogrammatie van één oogt ambitieus. De jaren van besparingen aan de Reyerslaan hadden een weerslag op de programmatie, gaf netmanager Jean Philip De Tender toe. “We willen sterker maken waar we goed in zijn – live en dagverse televisie – maar ook de zwaktes, de vele aankopen en herhalingen,
aanpakken”, zegt De Tender.

In primetime zet één maximaal in op programma’s van eigen bodem. Vrijdagavond blijft wel voorbehouden voor de internationale detectivereeksen.

De vertrouwde trein op weekdagen, “Dagelijkse Kost”, “Blokken”, “Het Journaal” gevolgd door het nieuwe magazine “Iedereen beroemd” en “Thuis” blijft behouden.

15 nieuwe programma’s

Voorts zijn er vijftien nieuwe programma’s. Nieuwe Vlaamse fictie komt er met “De Vijfhoek”, “Salamander” en “Wolven” en “Quiz me quick”, de nieuwe fictiereeks van Bart De Pauw en “The Spiral” een Vlaams-Nederlands-Scandinavische reeks met Johane Leysen en Lien Van de Kelder.

“Loslopend wild” is de nieuwe huisgemaakte humorreeks. Brahim zorgt met “In de mix” voor ontmoetingen tussen jonge hiphoppers en Vlaamse muziekiconen. Luc Appermont maakt zijn comeback met de nostalgische kwis “Vroeger of later? ” en Bart De Pauw presenteert een zondagavondkwis met als titel “Twee tot de zesde macht”.

Andere nieuwigheden zijn “Beroepen zonder grenzen”, waarin Vlamingen een week lang hun beroep in het buitenland uitoefenen, en “Ik leef verder”, een reeks over orgaandonatie. “Tot aan de maan en terug” gaat op zoek naar Vlamingen in het buitenland. Verder is er het nieuwe lifestyleprogramma “Fabriek Romantiek”.

Programma rond verkiezingen
“Villa Vanthilt” gaat tot eind september door en wordt dan opgevolgd door een dagelijks programma rond de gemeenteraadsverkiezingen, op zijn beurt afgelost door de nieuwe avondshow van Tomas De Soete en Freek Braeckman, die de nieuwe “Laatste show” moet worden.

Er komen ook nieuwe reeksen van “Eeuwige roem” en van “Hoe is het zover kunnen komen? “.

Eén is met 34,2% marktleider in het Vlaamse televisielandschap. Netmanager De Tender sluit niet uit dat dat aandeel kleiner wordt. “Maar er is wat bonus”, zegt hij. (Belga/RDM/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content