Music Hall laat Peter Pan echt vliegen

© Music Hall

Peter Pan zweeft in september 2012 door Vorst Nationaal.

Music Hall Group schakelt een versnelling hoger dezer dagen. Terwijl dit weekend Fiddler on the Roof in première gaat in de Stadsschouwburg van Antwerpen, repeteert Stany Crets naarstig aan een Belgische remake van The Producers (première op 16 februari 2012 in de Capitole te Gent). Ondertussen droomt ‘big boss’ Geert Allaert al van een spannende herfst…

In de herfst van 2012 stunt Music Hall met een grootse enscenering van J.M. Barrie’s klassieker Peter Pan in Vorst Nationaal. “Met Peter Pan wordt mijn droom realiteit. Het kind in mij is nog nooit zo levendig geweest als nu”, aldus Allaert. Hij liet de Belgische regisseur Luc Petit (die zijn sporen onder meer bij Cirque de Soleil verdiende), de Britse filmcomponist Matt Dunkley (denk aan Moulin Rouge (2001), Black Swan (2010) en zelfs Windkracht 10 (2006)) én de Belgische modeontwerpster Kaat Tilley aanrukken. Dit ‘dreamteam’ stelt de komende maanden alles in het werk om Allaerts droom te verwezenlijken én bovenal een unieke musical te creëren. ‘Waarin écht gevlogen zal worden’, volgens Allaert. Music Hall maakt gebruik van een unieke techniek waardoor de personages letterlijk draadloos door de ruimte zullen vliegen.

Een reportage:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Minder spectaculair maar even opmerkelijk is het andere herfstplan: Nic Balthazars Ben X wordt (na het boek, het toneelstuk en de film over een autistische jongen) nu ook tot musical bewerkt. Met Frank Van Laecke in de regiestoel en Dirk Brossé als componist.

Een voorsmaakje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 8 september 2012 gaat Ben X in première in de Gentse Capitole. Peter Pan vliegt een dag later door het luchtruim in Vorst Nationaal te Brussel.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.peterpan.is en www.musichall.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content