Museum Leuven open op maandag

© Belga

Maandag is een traditionele sluitingsdag voor musea. Het Leuvense museum M brengt daar nu verandering in en opent vanaf 5 september de deuren op maandag.

Vanaf september 2011 past M – Museum Leuven haar openingstijden aan. Traditioneel is maandag een sluitingsdag voor vele musea in binnen- en buitenland, maar M kiest ervoor om deze dag wel haar deuren te openen voor het bezoekerspubliek. De nieuwe openingsdag wordt gevierd op maandag 5 september, met gratis toegang voor alle bezoekers. Een openingsdag op maandag vormt een troef om scholen, groepen in vrijetijdsverband en toeristen te bereiken. Zo werd door scholen al meermaals gevraagd om het museum te kunnen bezoeken op maandagen. Voor vele zelfstandigen (horeca, winkels) is maandag de enige verlofdag. Zij vinden het spijtig dat de meeste culturele organisaties niet actief zijn op maandag.

Het is ook een opportuniteit voor de bedrijven, de organisatoren van vormingsdagen en voor het onderwijs voor de inrichting van pedagogische studiedagen. Het nieuwe aanbod biedt ook extra mogelijkheden voor een verlengd weekend in Leuven.

Gesloten op woensdag voor individuele bezoekers

Woensdag wordt de nieuwe sluitingsdag van het museum voor individuele bezoekers. Voor groepen blijft het museum wel open. Voor hen blijft de mogelijkheid bestaan om de museumcollectie en de tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken met een M-gids. (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content