Mogelijk verband tussen kunstroof en drugsvangst in Antwerpen

© AFP

Volgens Nederlandse media houdt de recente grote kunstroof in Rotterdam mogelijk vergand met een grote cocaïnevangst in Antwerpen.

Een kunstroof vorige week in Rotterdam houdt mogelijk verband met de recente grote cocaïnevangst in Antwerpen. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool.

In de Kunsthal in Rotterdam werden zeven kunstwerken gestolen. Met de opbrengst van de schilderijen moet de rekening voor de mislukte drugsdeal worden vereffend, heeft een hooggeplaatste buitenlandse politiefunctionaris gezegd tegen Ton Cremers, voormalig hoofd beveiliging van het Rijksmuseum.

De Rotterdamse politie, die nog steeds in het duister tast over de diefstal uit de Kunsthal, wil niet zeggen of een drugsconnectie wordt onderzocht. Maar, aldus een politiewoordvoerder: “Wij houden alle opties open”.

Deskundigen staan voor een raadsel waarom de doeken van Matisse, Picasso, Gauguin, Monet en Lucian Freud werden gestolen. Op een veiling zouden ze tussen de vijftig en honderd miljoen euro moeten opleveren, maar omdat ze nu wereldwijd als gestolen staan geregistreerd, zijn ze onverkoopbaar. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content