Moderne TV-versie van Sleepy Hollow in de maak

Televisienetwerk FOX wil de bovennatuurlijke mysteries van ‘Sleepy Hollow’ naar het kleine scherm brengen.

Een nieuwe variant van ‘The Legend of Sleepy Hollow’ is in de maak nu televisienetwerk FOX een deal heeft gesloten voor een eerste pilootaflevering.

Alex Kurtzman en Roberto Orci, bekend van het duo achter’ Fringe’, ‘Alias’ en ‘Hawaii Five-o’ leveren het script naast Philip Iscove, die met het oorspronkelijke plan kwam aanzetten. Len Wiseman (‘Underworld’, ‘Total Recall’) is de regisseur van dienst.

De nieuwe versie van de oude legende, een kortverhaal van Washington Irving uit 1820, zal zich afspelen in deze tijd. In de hedendaagse bovennatuurlijke thriller zal hoofdpersonage Ichabod Crane samenwerken met een lokale, vrouwelijke, sheriff om rust te brengen in een nogal woelige gemeenschap. Dat schrifjt het entertainmentmagazine The Hollywood Reporter. In de nieuwe versie willen ze de bizarre, bovennatuurlijke gebeurtenissen verklaren die in het dorp plaatsvinden, en de strijd aan te gaan tussen goed en kwaad.

Het originele verhaal speelt zich af rond 1790. Schoolmeester Ichabod Crane komt in aanraking met de Headless Horseman, de geest van een Duitse soldaat die tijdens de Amerikaanse Onafhankelijksoorlog zijn hoofd verloor.

De bekendste versie van het verhaal is de adaptatie van Tim Burton uit 1999, waarin Johnny Depp de hoofdrol vertolkt naast Christina Ricci en Christopher Walken. In de film werd de schoolmeester een politieagent die eropuit wordt gestuurd enkele vreemde moorden te onderzoeken.

FOX is niet het enige netwerk geïnteresseerd in een nieuwe adaptatie van ‘Sleepy Hollow’. Online magazine Deadline onthult dat schrijvers Grant Sharbo en Patrick Macmanus (‘Missing’) onderhandelen met The CW om hun versie van de legende te verkopen. Daarin zou Crane een FBI-agent zijn die de vreemde onthoofdingen moet onderzoeken. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content