Missie Mosango en Wat Als? 2 genomineerd voor prestigieuze Emmy Awards

Een scène uit 'Wat Als...' © gf

Zowel Missie Mosango als het tweede seizoen van de sketchshow Wat Als?! zijn genomineerd voor de prestigieuze Emmy Awards.

Het tweede seizoen van WAT ALS?, dat in het voorjaar van 2013 bij 2BE in première ging, heeft enkele mooie internationale onderscheidingen in de prijzenkast staan. Na een Gouden Roos, de gouden medaille (op het World Media Festival in Hamburg) en de Rockie Award (op het BANFF World Media Festival in Canada), is de humoristische reeks met onder andere Bruno van den Broecke, Charlotte Vandermeersch en Ben Segers nu ook in de running voor een International Emmy in de categorie Comedy. Dat werd in Cannes bekend gemaakt.

De andere genomineerden in deze categorie zijn: Please Like Me (Australië), Late Nite News with Loyiso Gola (Zuid-Afrika) en The Major’s Wife (Brazilië).

“Waanzin! Ik ben uiteraard zeer blij dat deze eer ons opnieuw te beurt valt”, reageert Tim Van Aelst van productiehuis Shelter. “Het eerste seizoen van WAT ALS? was in 2012 ook al genomineerd, dus een nominatie voor het tweede seizoen… tja, dat durf je dan bijna al niet meer te dromen. En toch gebeurt het.”

Wat Als? is een aaneenschakeling van absurde sketches waarin getoond wordt wat er zou gebeuren als bijvoorbeeld badmeesters scheidsrechters zouden zijn, planten konden spreken, Garry Hagger overal was of een zwangerschap 8 jaar zou duren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook Missie Mosango genomineerd

Ook het Eén-programma Missie Mosango heeft een Emmy-nominatie op zak, in de categorie non-scripted entertainment. In Missie Mosango, dat gemaakt werd door productiehuis Geronimo, trokken zes jonge Vlaamse hulpverleners naar Afrika voor de missie van hun leven. Ze gingen er twee weken lang aan het werk in het ziekenhuis van Mosango, midden in de Congolese brousse. De zes botsten er op de beperkingen van de lokale gezondheidszorg, maar vooral op hun eigen grenzen.

Missie Mosango moet het in zijn categorie opnemen tegen Educating Yorkshire uit het Verenigd Koninkrijk, Master Chef China uit China en O Infiltrado uit Brazilië.

Op 24 november worden de International Emmy Awards uitgereikt tijdens een plechtige ceremonie in het Hilton Hotel in New York. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content