Misbruikschandaal rond voormalige BBC-presentator Jimmy Savile breidt uit

Minstens 500 kinderen zouden het slachtoffers geweest zijn van Jimmy Saville, de voormalige presentator van onder meer het muziekprogramma Top Of The Pops.

Het misbruikschandaal rond BBC-figuur Jimmy Savile blijft uitbreiden: minstens 500 kinderen zouden het slachtoffers geweest zijn van de presentator van onder meer Top Of The Pops. Dat meldt althans de National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC), de Britse organisatie voor kinderbescherming.

Savile, die in de jaren 1970 en 1980 zijn hoogdagen kende, is in 2011 op 84-jarige leeftijd gestorven, een jaar voor zijn misdaden openbaar bekend raakten. Hij verkrachtte en randde zijn slachtoffers onder andere aan in de BBC-gebouwen, in scholen en in ziekenhuizen. Uit onderzoek van gelekte documenten blijkt dat het jongste slachtoffer twee jaar was. De meeste kinderen waren tussen de 13 en 15 jaar.

Savile zou onder meer ook patiënten hebben misbruikt in het Britse psychiatrisch ziekenhuis Broadmoor. Daar zijn 16 meldingen binnengekomen van misbruik. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content