Michael J. Fox in rol van Parkinsonpatiënt voor tv-serie

De 51-jarige Amerikaanse acteur Michael J. Fox die aan de ziekte van Parkinson lijdt, gaat opnieuw televisie maken, in de rol van een Parkinsonlijder.

Niettegenstaande hij aan de ziekte van Parkinson lijdt, zal Michael J. Fox opnieuw televisie maken – in de rol van een Parkinsonlijder, zo heeft hoofd Ontspanning Jennifer Salke bij zender NBC bekendgemaakt.

In de herfst start een nieuwe televisieserie met de 51-jarige acteur. Fox speelt daarin een aan de ziekte van Parkinson lijdende televisiejournalist die dankzij nieuwe geneesmiddelen in het vak terugkeert. In 2012 had Fox over zichzelf gezegd dat hij dankzij nieuwe medicamenten de draad van zijn carrière weer zou opnemen.

Hij speelde tot 2001 in de serie “Spin City”. Het was zijn laatste hoofdrol. Toch dook hij nog geregeld op tv op, bijvoorbeeld in “Scrubs”, “Boston Legal” en “The Good Wife”. Dat waren echter kleine gastrollen.

De nieuwe serie heeft nog geen naam. NBC wil ermee wel opnieuw koploper worden wat humorseries betreft. Die positie bereikte de zender met producties als “Friends” en “Seinfeld”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content