Mentissa wint eerste editie van ‘The Voice Kids’

De 15-jarige Mentissa Aziza haalde het in de finale van vijf andere jonge artiesten.

De allereerste editie van ‘The Voice Kids’, een zangwedstrijd voor kinderen en tieners op VTM, is gewonnen door Mentissa. De winnares, die gecoacht werd door Natalia, gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de kans om een single op te nemen.

In de finale in het Kuipke in Gent nam Mentissa het op tegen Fiona uit het team van Regi en Jens uit het team van Sean. Fiona zong het nummer ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes, terwijl Jens de jury probeerde te overtuigen met het nummer ‘Strong’ van London Grammer. Hij begeleidde zichzelf op de piano. Maar uiteindelijk was het Mentissa die met de hoofdprijs naar huis mocht. Zij zong het nummer ‘The Greatest Love of All’ van Whitney Houston.

In tegenstelling tot veel zang- en danswedstrijden, werd de winnaar van dit programma niet gekozen door de coaches of door televoting. Die taak was weggegeld voor de toeschouwers in het publiek, die de kijkers thuis moesten vertegenwoordigen. In totaal brachten 250 toeschouwers, onafhankelijk van elkaar, hun stem uit. En uit deze stemming kwam Mentissa als winnares uit de bus. (LVR)

Bekijk meer video’s van The Voice Kids op vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content