Melvin Klooster stopt als Ketnetpresentator na verkrachtingszaak

Melvin Klooster, de Ketnet-presentator die op non-actief werd gezet na een klacht wegens verkrachting, stopt de samenwerking met de openbare omroep.

Eind juli plaatste de VRT Klooster op non-actief omdat een vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Klooster ontkende de feiten en enkele weken later besliste het Antwerpse parket hem niet te vervolgen, wegens onvoldoende bewijzen.

Toch zet Klooster nu een punt achter de samenwerking. “De voorbije periode waarin ik onterecht werd beschuldigd woog zwaar, zowel op mijn functioneren als medewerker bij de VRT als in mijn privé-leven.”

“Het is nu belangrijk voor mijn familie en mezelf om in alle sereniteit, even weg van het scherm en de media-aandacht die daarmee gepaard gaat, de nodige stappen te zetten met het oog op het bekomen van eerherstel.”

Klooster, die klacht indiende wegens lasterlijke aangifte, zegt dat het geen makkelijke beslissing was. “Ik zal de Ketnet-kijkers met wie ik meer dan zes jaar vanuit gedrevenheid en enthousiasme een band heb opgebouwd, enorm missen.”

Catherine Castille, nethoofd van Ketnet, zegt Klooster te begrijpen. “Ik heb Melvins toegewijde inzet voor Ketnet en alle kijkers de voorbije zes jaar heel erg gewaardeerd. Ik wens hem het allerbeste toe.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content