Medialaan dient klacht in tegen Claudio Dell’Anno wegens laster
Medialaan heeft gereageerd na de klacht die ex-winnaar van ‘Mijn Restaurant!’ Claudio Del’Anno indiende tegen het moederbedrijf van VTM, en gaat in de tegenaanval. De jonge chef-kok heeft nu zelf een klacht aan zijn broek wegens lasterlijke aangifte.
Medialaan heeft gereageerd na de klacht die Claudio Del’Anno, winnaar van het programma ‘Mijn Restaurant!’ in 2009, indiende tegen het moederbedrijf van VTM, en gaat nu zelf in de tegenaanval: het dient een klacht in tegen de jonge chef-kok wegens lasterlijke aangifte.
‘Het winnende duo van Mijn Restaurant! 2009 Gaëlle Six en Claudio Del’Anno gingen in het verleden al in proces tegen VTM maar verloren de zaak. Aanleiding voor die eerdere procedure tegen VTM was het faillissement van hun restaurant en de claim van de curator tegen Claudio en Gaëlle’, meldt Medialaan in een officiële mededeling.
‘De curator had vastgesteld dat ze excessieve kosten hadden gemaakt door onder andere maandenlang in een duur hotel te verblijven, boetes niet te betalen en met dure leasingwagens rond te rijden en dit op kosten van hun restaurant. Om aan die vordering van de curator te ontsnappen, beweerde het winnende duo, drie jaar na de deelname aan Mijn Restaurant!, plots dat ‘ze werknemer waren tijdens het programma’. De Rechtbank wees die stelling toen reeds af en meende dat zij zich niet konden verschuilen achter een beweerde arbeidsovereenkomst.’ Er werd geen beroep ingesteld.
‘Vreemd is dan ook dat Claudio enkele dagen geleden, meer dan vijf jaar na zijn deelname aan het programma een klacht indient.’
150.000 euro schadevergoeding
Dell’Anno eist nu meer dan 150.000 euro van Medialaan, ‘onder andere als morele schadevergoeding’. Hij dreigt met een strafklacht met burgerlijke partijstelling als de holding hierop niet ingaat binnen de vijf dagen.
Dell’Anno meent dat hij in loonverband werkte toen hij in 2009 meedeed aan het culinaire reality-programma. Het strenge contract dat hij mee moest ondertekenen verplichtte alle deelnemers in een strak keurslijf te lopen. Maar functioneren onder gezag zou kunnen wijzen op recht op een wettelijk loon. Inbreuken daarop vormen een misdrijf.
De deelnemers kregen ‘slechts’ een lage forfaitaire vergoeding, ondanks de zware prestaties en de vele overuren. Het gerechtelijk onderzoek moet uitsluitsel brengen en kan grote gevolgen hebben voor de wereld van de reality-tv.
‘We zullen volledig meewerken aan het onderzoek, zoals we ook vorige keer gedaan hebben, en hebben alle vertrouwen in het oordeel van de gerechtelijke instanties’, zegt Ben Appel, directeur Business & Legal Affairs van VMMA. ‘Maar dat de goede naam van ons bedrijf keer op keer besmeurd wordt, moet nu eindigen. Daarom dienen we een klacht wegens lasterlijke aangifte in.’ (DB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier