Martin Scorsese en Mick Jagger maken HBO-serie

Scorsese en Jagger, die eerder samenwerkten aan de Rolling Stones-rockumentary ‘Shine A Light’, plannen een rock ‘n’ roll-serie voor de onvolprezen Amerikaanse zender HBO.

Regisseur Martin Scorsese en Rolling Stones-frontman Mick Jagger gaan een rock ‘n’ roll-serie maken voor de Amerikaanse televisiezender HBO (‘The Sopranos’, ‘The Wire’). Het project – met als voorlopige titel ‘A History Of Music’ – behandelt veertig jaar muziekgeschiedenis, van vroege R’n’B tot hedendaagse hiphop.

Het duo heeft Sopranos-scriptschrijver Terence Winter – die ook met Scorsese samenwerkte voor de HBO-serie ‘Boardwalk Empire’, vanaf september op de Amerikaanse televisie! – aangetrokken om het scenario uiteen te zetten. HBO onderhandelt as we speak met Paramount over een pilootaflevering van de rock ‘n’ roll-serie.

Martin Scorsese werkte al met de Stones-voorman aan de concertfilm ‘Shine A Light’, die in 2008 verscheen. Bekijk de trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content