Martin Freeman krijgt hoofdrol in tv-serie ‘Fargo’

© EPA

De Britse acteur Martin Freeman krijgt naast Billy Bob Thornton de hoofdrol in de tiendelige tv-serie ‘Fargo’, gebaseerd op de misdaadfilm van de broers Coen uit 1996.

Martin Freeman, de jonge Bilbo Baggins uit The Hobbit, krijgt de hoofdrol in de tv-serie ‘Fargo’ van de filmbroers Coen. Freeman wordt opgedraven als Lester Nygaard, gebaseerd op het personage van William H. Macy in de gelauwerde misdaadfilm uit 1996.

Billy Bob Thornton werd al eerder vastgelegd. De 57-jarige acteur zal in de huid kruipen van de mysterieuze Lorne Malvo die het personage van Freeman ontmoet en hem meesleurt in de ondergang. De tv-serie zal uit tien afleveringen bestaan, krijgt nieuwe personages en verhaallijnen, en verschijnt vermoedelijk al in het voorjaar van 2014 op de Amerikaanse zender FX. Joel en Ethan Coen zijn de uitvoerende producenten.

‘Fargo’, met Frances McDormand en Steve Buscemi, won twee Oscars: die voor beste actrice en beste originele scenario. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content