‘Marsman’ geselecteerd voor competitie internationaal televisiefestival in Biarritz

© GF

De televisiereeks ‘Marsman’ van Mathias Sercu en Eshref Reybrouck neemt dit jaar deel aan de officiële competitie van het televisiefestival FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels).

Samen met Marsman zijn nog vier andere Vlaamse producties of coproducties geselecteerd voor het festival dat jaarlijks in januari in het Franse Biarritz plaatsvindt. De Europese misdaadreeks “The Team”, gecoproduceerd met Vlaanderen, staat ook in de officiële competitie. Daarnaast is het project “Emergency Exit” van Lieven Corthouts geselecteerd voor Smart FIP@ en staat de documentaire “Before The Last Curtain Falls” (coproductie met Vlaanderen) op het programma. Ook vindt een speciale screening plaats van de BBC-reeks “The Missing” (ondersteund door Screen Flanders).

“Marsman”, een tragikomische serie waarin Jurgen Delnaet de hoofdrol vertolkt, neemt het in Biarritz op tegen internationale topreeksen zoals het Britse “Fortitude” en het Australische “The Code”, zo staat in de mededeling. “Emergency Exit” combineert een documentaire speelfilm over drie jongeren in een Afrikaans vluchtelingenkamp met een webtool en een webdocumentaire.

Het Gentse productiehuis Lunanime werkte mee aan “The Team”. De serie werd deels opgenomen in België en met een grotendeels Belgische crew gedraaid. Veerle Baetens speelt een van de hoofdrollen. De Vlaamse cineaste Eva Küpper werkte mee aan het scenario voor “Before The Last Curtain Falls”, een documentaire die werd ingeblikt met een grotendeels Vlaamse crew en gecoproduceerd door Bart Van Langendonck voor Savage Film. “The Missing” werd gecoproduceerd door het Brusselse Czar TV. “Marsman”, “The Team” en “Emergency Exit” kregen steun van het VAF/Mediafonds. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content