Marilyn Manson door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik

Marilyn Manson in 2015 © Wouter Van Vaerenbergh

De Amerikaanse zanger Marilyn Manson is maandag door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik en intimidatie. Onder meer de Amerikaanse actrice Evan Rachel Wood, een ex-vriendin van Manson, zegt dat ze het slachtoffer was van jarenlang misbruik.

Minstens vijf vrouwen hebben maandag, zo goed als tegelijkertijd, via Instagram beschuldigingen geuit tegen de 52-jarige rockzanger, die officieel Brian Warner heet.

Actrice Evan Rachel Wood (33), onder meer bekend van de serie Westworld, zegt dat Manson haar ‘psychologisch gemanipuleerd’ heeft toen ze nog geen twintig jaar oud was. Daarna werd ze nog jarenlang op verschrikkelijke wijze misbruikt, zo schrijft ze. ‘Ik werd gebrainwasht en tot onderwerping gemanipuleerd.’

Wood was jarenlang de vriendin van Marilyn Manson. In 2010, enkele maanden na hun verloving, kwam er een einde aan de relatie. In 2018 had de actrice voor een gerechtscommissie in het Huis van Afgevaardigden al verklaard dat ze jarenlang lichamelijk en psychisch werd misbruikt en verschillende keren werd verkracht. Maar tot nu toe had ze geweigerd om de naam van de dader bekend te maken.

Samen met Wood traden maandag nog vier andere vrouwen naar voren die zeggen dat ze een relatie met Manson hebben gehad. Ook zij beschuldigen de shockrocker van manipulatie, intimidatie, mishandeling en bedreigingen. Eén van de vrouwen zegt ook meermaals te zijn verkracht.

In 2017 verliet Twiggy Ramirez, de gitarist van Manson, de band nadat ook hij beschuldigd werd van verkrachting.

De woordvoerder en de advocaat van de zanger hebben voorlopig nog niet gereageerd op de beschuldigingen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content