Mad Menposter schoffeert nabestaanden van slachtoffers 9/11

De reclameposter voor het nieuwe seizoen van de serie ‘Mad Men’ heeft ophef veroorzaakt in New York. De critici vinden dat de affiche te veel doet denken aan de aanslagen op de WTC-torens.

Als promotiestunt voor het nakende vijfde seizoen hebben de makers van ‘Mad Men’ een affiche ontwikkeld waarin een man te zien is die van een gebouw afvalt. De vallende man komt al jarenlang voor in de begingeneriek van de populaire serie rond reclamebons Donald Draper.

In New York en andere grote Amerikaanse steden hangt de affiche op aan grote billboards. Enkele nabestaanden van de slachtoffers van de ramp op 9/11 vinden dat de affiches te veel doen denken aan de mensen die op 11 september 2001 uit pure wanhoop uit de torens van het World Trade Center sprongen.

Volgens enkele nabestaanden willen de ‘Mad Men’-bedenkers een controverse creëren om het nieuwe seizoen van de reeks te promoten. De makers van ‘Mad Men’ doen de aantijgingen af als onzin.

‘Mad Men’ won vier keer op rij de Emmy voor beste dramaserie. Het 5de seizoen gaat op 25 maart in première na een afwezigheid van anderhalf jaar. Ironisch genoeg draait de serie vaak rond controversiële reclamecampagnes. (BW)Bekijk de begingeneriek van Mad Men.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content