‘Mad Men’ krijgt ‘extra seizoen’

AMC gaat het zevende en laatste seizoen van de populaire dramaserie Mad Men opsplitsen in twee delen. De eerste zeven afleveringen verschijnen in 2014 op de beeldbuis. De laatste zeven in 2015.

Fans van ‘Mad Men’ krijgen een extra jaar kijkplezier. De laatste afleveringen van de succesvolle dramaserie worden in twee ‘pakketten’ uitgezonden. ‘Het wordt een complexe apotheose’, en dan is het volgens producer Matthew Weiner handiger dat ze afzonderlijk in twee keer zeven afleveringen, netjes verdeeld over twee jaar, op de beeldbuis verschijnen. Naar het model van Breaking Bad dus. ‘Op die manier kunnen we ook langer meedenken met de kijker als we het verhaal uitwerken’, aldus Weiner. ‘De schrijvers, de cast, iedereen die bij het Mad Men-project betrokken is, is alvast razend enthousiast.’

Volgens AMC-topman Charlie Collier past een opsplitsing van een slotseizoen beter bij het huidige tijdperk. ‘Het tweede deel van het laatste Breaking Bad-seizoen lokte in de VS bijna dubbel zoveel kijkers als het eerste deel’, zegt hij.

Een Mad Men-seizoen telt doorgaans 13 afleveringen. Het zevende seizoen duwt er eentje bij. De eerste zeven afleveringen – onder de noemer ‘The Beginning’ – worden vertoond in het voorjaar van 2014, de laatste zeven krijgen de titel ‘The End of an Era’ en krijgen zendtijd in 2015.

‘Mad Men’, over het reilen en zeilen in de Amerikaanse reclamewereld tijdens de jaren ’60, werd gelanceerd in 2007 en verzamelde sindsdien vier Emmy Awards voor beste dramareeks. Voor de komende uitreiking op zondag 22 september is Mad Man vertegenwoordigd in vier categorieën, waaronder die voor beste acteur. Een prijs die Jon Hamm, ofte Don Draper in de reeks, maar al te graag in zijn prijzenkast wil zetten. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content