‘Mad Men’ en ‘Modern family’ triomferen op Emmy Awards

De Amerikaanse series ‘Mad Men’ en ‘Modern family’ zijn zondagavond in Los Angeles de grote winnaars geworden op de Emmy Awards, de “Oscars” van de Amerikaanse televisie.

“Mad Men”, een serie over een reclamebureau in de jaren zestig, kreeg voor het vierde jaar op rij de Emmy voor beste dramaserie. De satirische sitcom “Modern Family”, over het dagelijkse leven van een moderne Amerikaanse familie, kaapte de Emmy voor beste komische serie weg.

Julianna Margulies kreeg de Emmy voor beste actrice in de dramaserie “The Good wife”, Kyle Chandler was beste acteur in “Friday Night Lights”. In de categorie komedie was de Emmy voor beste actrice voor Melissa McCarthy (“Mike & Molly”). Jim Parsons kreeg voor het tweede jaar op rij de prijs voor beste acteur in een komische serie (“The Big Bang Theory”).

“Mildred Pierce”, een van de grote favorieten, moest “Downtown Abbey” laten voorgaan in de categorie beste miniserie. “Mildred Pierce” leverde Kate Winslet wel de Emmy op voor beste actrice in een miniserie. Bij de mannen ging de Emmy voor beste acteur in een miniserie naar Barry Pepper voor zijn rol in “The Kennedys”.

Ook regisseur Martin Scorsese mocht een Emmy mee naar huis nemen. Hij won in de categorie beste regie van een dramaserie (“Boardwalk Empire”). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content