Lut Celie laat gevoelige aflevering De Bleekweide schrappen

© Imageglobe

Het controversiële televisieprogramma ‘De Bleekweide’ heeft een aflevering uit de reeks geschrapt, zo meldt de Standaard. Therapeute Lut Celie zou zelf deze beslissing genomen hebben.

Het nieuwe programma van Annemie Struyf werpt een blik achter de schermen van het opleidings- en therapiecentrum De Bleekweide en kreeg al vanaf de eerste aflevering bakken kritiek over zich heen. Het zou de privacy van de jongeren die er hun ziel blootleggen niet respecteren, zo klonken de commentaren.

Therapeute Lut Celie heeft nu zelf het initiatief genomen om een aflevering te laten schrappen, schrijft de krant de Standaard. Het verhaal van een negenjarig meisje dat erg gepest werd op school stond eigenlijk vorige zondag al ingepland maar heeft het scherm niet gehaald; het werd vervangen door de aflevering over de achttienjarige Robbert.

De VRT benadrukt dat het de keuze was van Lut Celie en dat het niet de ouders zijn die erom gevraagd hebben. “Deze reeks is gemaakt in het volste vertrouwen tussen de mensen die erbij betrokken waren”, zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt aan de Standaard. “Als iemand – kinderen, ouders of therapeuten – zich niet comfortabel voelde bij wat er uitgezonden werd, kon er altijd ingegrepen worden. Dat was de afspraak. Lut Celie had het gevoel dat het voor dit ene verhaal te vroeg was om het uit te zenden. De VRT heeft er alle begrip voor dat ze besliste om niet met de uitzending door te gaan.”

De Bleekweide zal dus één week vroeger dan voorzien afgelopen zijn. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content