Lisa Smolders opnieuw aan de slag bij VRT met nieuwsformat voor jongeren

© Facebook

Radiomaker en tv-figuur Lisa Smolders werkt bij de openbare omroep aan een project rond nieuws voor jongeren.

Vorig jaar presenteerde Lisa Smolders De Beste ­Singer-Songwriter van Vlaanderenop Vier, maar daar trok ze de deur achter zich dicht. De voormalige Studio Brussel-stem is opnieuw aan de slag bij de VRT, voorlopig achter de schermen. Aan Het Nieuwsblad vertelt ze dat werkt aan een nieuwsformat voor jongeren. ‘Je ziet, ook na De Slimste Mens blijf ik erg geïnteresseerd in actualiteit,’ vult ze aan.

De 26-jarige Smolders maakt deel uit van de afdeling VRT Start-Up. Deze groep onderzoekt op welke manier een omroep het best nieuws kan brengen voor de jeugd. Er worden verscheidene formats ontwikkeld die na een testronde vrij worden aangeboden aan de VRT.

In het verleden presenteerde Lisa Smolders verschillende programma’s bij Studio Brussel, werkte ze aan de zijde van Lieven Van Gils in Reyers Laat en nam ze deel aan De Slimste Mens ter Wereld. Na haar deelname aan dit quizprogramma kreeg ze haar eigen programma op Vier. De talentenjacht De Beste ­Singer-Songwriter van Vlaanderen was echter geen groot succes. Nu werkt het mediagezicht dus opnieuw bij de openbare omroep. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content